Beskjæring av epletrær (Gjelder for sørlig, milde strøk)


Nå når den siste innhøstingen nærmer seg og løvet begynner å falle, er dette en ideell tid for den årlige vedlikeholds- og foryngelsesbeskjæringen.

Ved å kutte tilbake hovedgreinene stimuleres vekst i eple- og pæretrær. Dette gjøres ved å fjerne om lag en tredjedel av greinene og kutte tilbake de lange sidegreinene til to eller tre knopper. Fruktgreinene vokser fra disse sidegreinene. Fruktgreiner kortere enn 25 cm har utviklet seg i løpet av sist sommer. Det er bedre å ikke beskjære disse greinene, selv om lengre greiner kan kuttes tilbake for å forhindre opphopning. Hovedskuddene fra greinene kan toppes, ved å fjerne den øvre veksttuppen og tre til fire knopper. Dette stimulerer utviklingen av nye sideskudd.

Over tid bør du beholde fem hovedgreiner (ledegreiner) som spirer i forskjellige høyder fra stammen og peker i forskjellige retninger. Hvis det er nødvendig kan greinene bøyes ned og festes med streng eller tape. Disse tauene kan fjernes det påfølgende året.

Gamle greiner som krysser eller berører hverandre bør fjernes. Dette forhindrer skade og holder treets kjerne åpen, noe som forbedrer luftsirkulasjonen og reduserer risikoen for sykdom. Dette gjør også at mer sollys tilfaller kronen.


Vi anbefaler

Vi anbefaler
Hvite sjampinjonger

195,00 kr

Supertilbud
3 planteskilt av metall

25,00 kr